Заработка на пари преку:


- интернет маркетинг- блогови

- PPC (pay per click) сајтови

- инвестициски фондови

- инвестициски високоприходни програми

Friday, September 2, 2011

Paypal in Macedonia !

Почитувани дами и господа по толку време конечно во скоро време ќе можеме да го користиме сервисот Paypal за релизирање на трансакции во странство со што би се отвориле поголеми е-бизнис перспективи во Македонија. Овој чекор срдечно го поздравувам и... време беше! Повелете линк од paypal.com каде ќе можете подетално да се запозаете со нивните нови промени paypal.com/updates

Thursday, February 17, 2011

Заработка на пари преку twitter.

Како и за се на интернет има начин и како да заработите и преку twitter. Принципот на работа е доста лесен, едноставен. Потребно е да имате:
1. Account т.е. профил отвотено на twitter.com,
2. Account т.е. профил отвотено на некои од сајтовите кои нудат маркетинг услуги,
3. Да праќате маркетиншки платени пораки преку twitter,
4. да имате минимум 500 реални следбеници за да има некаков ефект,
5. Да имате paypal.com сметка,
6. Да бидете упорни во работата

Инаку има повеќе вакви сајтови кои нудат можност од ваков тип а мој избор е:

-twtbuck.com
Можеби еден од најлесните начини да заработите на twitter е овој сајт. Поентата е тоа што они ви ја одредуваат вредноста на пораките кои што вие би ги пуштале а тоа се одредува врз основ на бројот на followers што го имате. Вие треба само да ги пишувате оние пораки кои вообичаено ги пуштате на twitter но преку сајтот а потоа тие се објавуваат на twitter. Доколку се најдат соодветни реклами врз основ на вашата пишана порака т.е. key words - клучните зборови во пораката, ќе ви биде од страна на сајтот понудена реклама која можете да ја прифатите и да ја објавите или да ја одбиете. Сосема лесно. Повелете линк за страната http://bit.ly/evMnxZ

-revtwt.com е сајт кој ви овозможува да пуштате по една реклама дневно по ваш избор.Во текот на денот има уште едно автоматско повторување на истата реклама која ја праќа revtwt.com преку вашиот twitter. Исто така имате можност зачлените луѓе преку вас - referral program за што ке добивате 20% бонус од нивната заработка. Заработката се движи околу 7 центи по клик а исплаќаат на 20$. Повелете линк-банер доколку ви се допаѓа идеава
revtwt.com

How do I make money on RevTwt?
Register as a publisher at http://revtwt.com/signup.php and add your Twitter account information.
Then you can post Cost Per Click (CPC) ads into your Twitter timeline. When other users click on the ads you post, you get paid for each valid click. Click fraud is monitored in real time and is not tolerated.
You can also earn a fixed fee by posting Cost Per Thousand (CPT) followers ads into your Twitter timeline. You need to have the minimum number of followers specified by the advertiser in order to post a CPT ad.
In addition, you can include Cost per Action (CPA) ads in every email you sent, or post them in your forum post, blog comment, social network status update, wall post and make money from and every social conversation you have on the Internet! When other people complete an action, typically submit an email or zip code, you get paid.
Some ads are targeted to countries specified by advertisers and may not be available to you if you are not from the specified countries.

Во иднина ќе ви презентирам и други сајтови од овој тип со што ке се додадат на овој текст во продолжение. Со среќа.

Friday, February 11, 2011

Adf.ly заработете пари со поставување на линкови!

Adf.ly е маркетинг сајт каде што можете било кој линк од нешто што ви се допаѓа дали било тоа нешто од youtube.com некој блог или некоја интернет страна да го копирате и да го скратите (shrink)со што истиот линк ќе добие друг изглед т.е. ке стане пократок од првобитниот линк кој ќе можете да го поставите на twitter, facebook, некој ваш блог. Поентата е тоа што кога некој ке го кликне вашиот линк првично се појавува реклама во времетраење од 5 секунди и потоа се пренасочува на линкот т.е. на тоа што вие сте сакале да го споделите со останатите на интернет а со тоа вие заработувате. Би нагласил дека доколку сакате посериозно да заработите од овој сајт потребно е вашите линкови да ги поставите на места каде што има повеќе интернет сообраќај за да се постигнат соодветни резултати (како на пример на twitter.com ако имате повеќе од 1000 followers или на facebook. com). Со среќа!Парите ги исплаќаат преку PAYPAL а минимална сума за исплата е 5$. Ако ви сте заинтересирани кликнете на следниов линк adf.ly

-Get paid to share your links on the Internet!
-Just register for an account and start shrinking.
-You get paid for every person that visits your URLs.
-Example URL for Google: http://adf.ly/9NbO
-Place your links on Facebook, Twitter, forums,
personal websites and any social networking sites.

Monday, November 22, 2010

MyLot

MyLot е доста интересен сајт каде што имате повеке опции за заработка: можност да дознаете дополнителни податоци за најразлични интереси, да комуницирате со луге, да си правите дружби, да дебатирате како и да ставате слики и за сето тоа да заработувате а исто така има и referral програма да зачленувате луге на овој интересен сајт и за тоа добивате, се разбира по некој цант. Мора да напоменам дека на овој сајт во преден план е постирањето, комуникациите, дружбата а како пропратен момент е заработката.

1.За секоја започната дискусија од ваша страна т.е отварање на ваша тема по 0.01$,
2.Овој сајт ви плаќа за секој пост односно допишување со народ на сајтов по 0.01$,
3.Доколку добиете позитивна оценка од луѓето со кои сте разменувале идеи како најдобар одговор добивате 0.01$,
4.Се заработува и со ставањe на слики кога ќе ви бидат оценети од страна на регистрираните корисници а ги има во голем број со секоја позитивна оценка заработувате 0.01$,
5. Исто така можете да заработите и преку завршување на различни задачи кои се поставени на сајтот кои различно се плаќаат од 0.01$ па се до 5$ од завршена задача.

Значи има доста можнисти како да заработите и во суштина е едукативно и забавно и колку ќе заработите зависи од вас и од вашите пријатели кои сте ги повикале на сајтов, ако сте активни ќе има резултати, како и да е овој сајт е доста релаксирана варијанта.

Парите ги исплаќаат преку PAYPAL а минимална сума за исплата е 10$ месечно.
Дколку ви се допаѓа текстов споделете го и со други а за зачленување на овој сајт ве молам кликнете на следниов линк Mylot.com

Saturday, October 23, 2010

Доколку сакате да инвестирате пари во високоприходни програми(фондови) на интернет

Доколку имате пари на Alertpay кои сте ги заработиле преку давање на најразлични услуги и вршење на различни работи на интернет можете дополнитело да ги оплодите.
Би сакал и да ви презентирам уште една можнист како да заработите пари на интернет и тоа преку High-yield investment program`s - високоприходни инвестициски програми.

Поентата е во тоа што ако имате пари на Alertpay можете да ги префрлите во овие Hyip- High-yield investment program`s односно да ги уплиатите и да им ги отстапите на професионалци кои тргуваат со хартии од вредност, деривати и кои тргуваат со девизи (Forex) и за тоа добивте надокнада.
За да појаснам ке ви наведам пример:
Ако преку Alertpay (потенцирам за нив затоа што најлесно можете да префрлите пари преку нив) инвестирате во нив да речеме 10$ за период од 1 месец, по завршувањето на месецот го добивате депозитот од 10$ и Interest(USD)- камата од 2-7$ или Total return(USD)= 12-17$, или ако ставите 100$ Total return(USD)= 120-170$.
Имате можност и да ја регулирате Compounding rate- тоа е стапка т.е. % од каматата која ја добивате да ја реинвестирате со што и приходот на крај ке биде значително поголем, ако ја подесите на 100%, ако е на 0 тогаш целата камата ке ви оди на сметката како заработка.
Како и секогас јас решив да ја испробам и оваа варијанта и со ставени минимални 15$ ми вратија 22.7$, што значи исплаќаат.
Меѓуто сепак ке повторам дека овој тип на бизнис е со солидно голем степен на ризик!
Ако ви се допаѓа текстов споделете го и ако имате некое прашање исконтактирајте ме.

Tuesday, October 5, 2010

Заработка на пари преку PPC сајтови

Кога станува збор за PPC (pay per click) сајтови интересно е тоа што скоро сите кои ќе решат да истражуваат можности за заработка на пари на интернет заглавуваат првично со овој тип на сајтови. Која е поентата на овие сајтови? Значи, се регистрирате на сајтот- внесувате податоци за вас и податоци на вашата Paypal или Аlertpay (за отварање меѓународна сметка за да можете да направите трансфер на вашите пари кликнете на банерите кои се наоѓаат од десна страна на блогов ) меѓународна сметка, и потоа имате во зависност од сајтор по најчесто 4 реклами на ден за кои добивате по 0,01$ што би значело 0,04$. Вака гледано тоа е многу малку за да вложите труд и енергија меѓутоа имате можност да повикате referrals - соработници кои доколку се зачленат преку вас вие добивате за секој бонус и тоа секогаш кога соработникот ке ги кликне рекламите вие добивате пари и најчесто оди по 0,005 од нивен клик и тоа по 4 реклами добивате од еден referral по 0,02$ или можете исто да најмите referrals и тие да кликаат за вас така да ако имате да речеме 25 referals-соработници би добивале по 0,5+$ и тоа дневно со вашите 0,04 можете да стигнете и до 0,60$ дневно помножено со 30 дена по 18-20$.
Интересно е тоа што не ви треба многу енергија и време за да го правите ова, да речеме по 2 минути од сајт во текот на денот.
Доколку најдете повеке сајтови кои исплаќаат да речеме 3 PPC сајта за кликање тоа би значело 18-20$ X 3 сајтови = 54-60$ во месецот доколку се заангажирате малку.
Јас како и за се што имам предходно пишувано го испробав и ова и имам заработено 15,22$ за месец дена. Ако е некој заинтересиран ке ви оставам линкови од сигурни сајтови кои плаќаат.

Welcome . . . Ова се најчестите карактеристики за овие Bux сајтови...
We are an advertising system that connects advertisers to possible consumers.
As members, users begin to be paid to view advertisements provided by our sponsors, ensuring benefits to advertisers and you.
What you get as a member:
Earn up to $0.02 (2 cents) per click.
Earn up to $0.01 (1 cent) for every ad your referrals click.
Instant Payment / Receiving System.

Тие се следниве

clixsense


scarlet-clicks


wordlinx
WordLinx - Get Paid To Click matrixmails
MatrixMails - Get paid Ако дел од времето кое го користите за кликање на игри на facebook (games) го пренасочите во правец на заработка на интернет со сигурност ќе имате некаков бенефит. Заначи ако имате повеќе време на располагање и седите на интернет можете да се обидете со ова и да заработите по нешто ситно со малку време, труд и без инвестиција.
Доколку имате некое прашање во врска со ова слободно контактирајте ме.